SMM

De voorbereiding – de website

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met de voorbereidingen voor YSMB. Zo ben ik bezig met het regelen van url’s, het zorgen voor de nodige kennis en informatie die ik kan gebruiken en het uitdenken van wat ik eigenlijk wil aanbieden.

Het regelen van een url (of eigenlijk drie) leek me het makkelijkste. Ik zit privé bij XS4all, dus ik dacht slim te zijn en alles daar onder te brengen. Want tja, die paar url’s zijn zo geregeld en ik had er zelf al eentje. De eerste twee urls waren zo geregeld, maar het overhalen van mijn oude url naar XS4all bleek dus niet slim te zijn. Niet alleen is XS4all een van de duurdere providers, in dit geval ging echt alles fout wat er fout kon gaan (de helpdesk mensen zijn wel weer erg netjes maar dan is het kwaad al geschied). Het heeft uiteindelijk 3 maanden gekost om een url over te krijgen van Active24 naar XS4all, kost 30 Euro per jaar (per url, ex BTW) en dan heb je dus verder niets want hosting moet je apart regelen. Ik hoop dat de service dadelijk wel goed is, maar dat gaan we zien.

Goed, dus nu eerst maar even een gratis blog/website op WordPress dan. Kostte me 5 minuten en binnen een uur stond het blog, etc. met logo online. Nu moet ik nog vindbaar zien te worden en daar gaan we maar eens wat Dr. Google op loslaten. Te beginnen bij Google trends en het zorgen dat de tags daarmee in lijn zijn. Gelukkig helpt WordPress daar dan weer mee want die willen graag helpen bij wat in jargon Search Engine Optimisation, of SEO, heet. Eigenlijk is het gewoon het helpen om gevonden te worden door zoekmachines als Google. Je kunt het ook betaald doen trouwens, via Google adwords, maar je kunt al een hoop zelf met slimme tags en even kijken op Google trends naar slimme alternatieven. Dit laatste werkt trouwens ook voor op je CV.

Wat ik heb geleerd is dat ik mijn bestaande url bij Active24 had kunnen laten. En ik heb geleerd dat dit gratis blog is eigenlijk ook best handig voor nu. Voor een minimum viable product is het wel handig om ervoor te zorgen dat je met tags vindbaar wordt. Tenzij je niet gevonden wilt worden.

Op dit moment volg ik ook (online) trainingen en congressen. Daarover vertel ik in het volgende blog meer. Tot dan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.