SMM

3 Things Social: 280, 50 en 99 als magic numbers op Twitter, CV plug-in van LinkedIn in Word en hashtags volgen op Instagram

In 3 Things Social bespreek ik elke weer drie dingen die me zijn opgevallen in het nieuws rondom social media. Deze keer de volgende drie dingen uit het Social Media nieuws van de afgelopen week: 280, 50 en 99 als magic numbers bij Twitter, de cv plug-in van LinkedIn in Word en hashtags volgen op Instagram.

Drie nieuwe magic numbers van Twitter

Twitter kwam deze week met een aantal updates om het platform aantrekkelijker te maken voor gebruikers en adverteerders. Zo heeft vanaf deze week iedereen de ruimte om tweets van 280 tekens te verzenden. Daarnaast kunt u uw weergavenaam uitbreiden naar 50 karakters en kunt u voor $99 standaard Self Service adverteren.

Ik schreef al eerder over de test met 280 tekens maar inmiddels heeft Twitter dus besloten om de test voor geslaagd te verklaren. Grappig genoeg gebruiken slechts weinig mensen in de testgroep gebruik van het grotere aantal tekens. Volgens het blog van Twitter zelf was in de proefperiode slecht 5% van de berichten langer dan 140 tekens en slechts 2% langer dan 190. Dit werd op geniale wijze onderstreept door een Twitteraar die de aankondiging van de CEO van twitter met rood potlood bewerkte om te bewijzen dat hetzelfde ook binnen 140 karakters kan worden geschreven.

139_tekens

Zelf gebruik ik de extra ruimte vooral als ik niet uitkom met hashtags of als ik iets re-tweet wat langer is dan 140 karakters. Voor u betekent het vooral dat u meer ruimte heeft om een boodschap via Twitter de wereld in te slingeren.

De nieuwe limiet kwam ook met een nieuwe interface en de teller waarmee u kon bijhouden hoeveel karakters u nog over had voordat u bij de 140 karakters was, is… verdwenen. In plaats daarvan is er nu een soort voortgangsindicator (het rondje in de afbeelding hieronder) die pas bij 260 tekens gaat terugtellen. De foto komt uit het artikel op Medium waarnaar hierboven wordt verwezen.

twitter_character_limit

Niet alleen de limiet voor het aantal karakters in een bericht werd aangepast. U kunt ook uw weergave naam aanpassen en daar heeft u dan 50 tekens de ruimte voor in plaats van de oude 22. Is dat nuttig? Wel als u een wat langere bedrijfsnaam heeft. Het wijzigt overigens uw gebruikersnaam (de naam achter de @) niet. Dus mijn @ysmb_nl blijft gewoon, maar ik kan er nu 50 tekens spenderen aan Your Social Media Buddy (23 tekens inclusief spaties).

En als klap op de vuurpijl kunt u nu voor $99 per maand automatisch adverteren op Twitter. Dit werkt als volgt: het is een self service uw eerste 10 tweets die volgens het algoritme bruikbaar zijn, worden automatisch aangepast naar sponsored tweets. Antwoorden en tweets die niet voldoen aan de nieuwe gedragsregels worden uiteraard niet in die set meegenomen. Is dit wat voor u als ZZP’er of MKB’er? Laat ik het zo zeggen, als zelfs doorgewinterde Social Media Marketers bij Social Media Examiner en experts met een Twitterhart hun schouders ophalen, is dat wellicht een teken dat dit voor de meeste bedrijven nu nog geen optie is. Bovendien is deze service voorlopig alleen in de VS en Groot-Brittannië beschikbaar. Daarnaast heeft u weinig te kiezen qua doelgroepen, dus of het zo effectief gaat zijn is nog maar de vraag.

De cv-hulp van LinkedIn in Word

Een leuk nieuwtje voor mensen die hun cv moeten bijwerken op zoek naar een nieuwe baan en voor ZZP’ers die hun cv moeten bijwerken om naar mogelijke opdrachtgevers te kunnen sturen: het maken en updaten van je cv wordt een stuk makkelijker met de Resume Assistant van LinkedIn in Microsoft Word. In de Office 365 versie van Word geeft deze plug-in de mogelijkheid om je cv met behulp van inzichten van LinkedIn te verbeteren maar ook om openstaande vacatures te vinden en zelfs om het signaal aan recruiters te geven dat u beschikbaar bent voor een nieuwe functie. Onderstaande foto is van het blog van LinkedIn waarnaar hierboven wordt gelinkt.

87286_Word_Review_ResumeAssistant_unfilterednew_Surface_m6

Het interessante aan deze functie is met name het feit dat u met behulp van data van LinkedIn uw cv kunt verbeteren en aanpassen aan de eisen van een specifieke bedrijfstak en dat u kunt spieken hoe anderen hun vaardigheden presenteren. Dat is een functie die u wellicht zelf kunt uitvoeren, maar dan kost het wel veel meer tijd en is het aanzienlijk minder gemakkelijk om te doen. Los daarvan kunt u dan niet putten uit een grote hoeveelheid profielen.

En als u een nieuwe medewerker nodig heeft maar geen idee waar u naar moet kijken, is dit mogelijk ook een leuke plug-in om een functieomschrijving te maken. Het is sowieso een goed voorbeeld van wat de integratie van LinkedIn in andere Microsoftproducten voor gebruikers kan betekenen.

Hashtags volgen op Instagram

Instagram voert momenteel een interessante test uit: de mogelijkheid om geen personen te volgen maar hashtags. Dat werkt ook voor stories. Het is om twee redenen een interessante functie. Ten eerste geeft het u de mogelijkheid om uw dagelijkse hoeveelheid kattenfoto’s te vinden, maar belangrijker is dat u er ook in uw marketing op Instagram serieus leuke dingen mee kunt doen. Door goede hashtags te kiezen, kunt u op tijdlijnen gaan komen waar u voorheen niet kwam omdat die mensen niet in de doelgroep van uw advertenties zaten. Voor nu is het een test waarvan we moeten bekijken of hij breder uitgerold gaat worden. Instagram weigerde in ieder geval commentaar te geven. De foto hieronder geeft een beeld van hoe deze functie eruitziet. De foto is van Pippa Akram.

insta_hashtags

Instagram kondigde wel een andere wijziging aan. Tot nu toe kon u alleen foto’s uit de laatste 24 uur in uw stories kwijt. Maar dat is nu verleden tijd want die beperking is er niet meer. De Stories functie (in Facebook “Verhalen” geheten) is de mogelijkheid om een aantal foto’s in een specifieke context te plaatsen. Bijvoorbeeld, een voetbalclub kan een serie wedstrijdfoto’s als een verhaal (story) plaatsen. Of een bruidsmodezaak kan foto’s van een pas-sessie plaatsen om klanten een idee te geven van de mogelijkheden qua jurken. Nu kan dat met foto’s uit diverse pas-sessies of zelfs een foto serie inclusief het huwelijk zelf. Dichterbij huis kunt u dus ook uw kattenfoto’s in een keer als verhaal op Instagram zetten.

Volgende week weer meer nieuws. Tot dan!

Advertentie

2 gedachten over “3 Things Social: 280, 50 en 99 als magic numbers op Twitter, CV plug-in van LinkedIn in Word en hashtags volgen op Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.