SMM

3 Things Social: Facebook, LinkedIn en Snapchat maken het u makkelijk.

In 3 Things Social bespreek ik elke weer drie dingen die me zijn opgevallen in het nieuws rondom social media. Deze keer de volgende drie dingen uit het Social Media nieuws van de afgelopen week: Facebook, LinkedIn en Snapchat maken het u makkelijk.

Het is een beetje een andere 3 Things Social dan u gewend bent, maar soms heeft het nieuws een gemeenschappelijke noemer. Zoals deze week waarin een aantal veranderingen werden aangekondigd die allemaal zijn bedoeld om het voor gebruikers en bedrijven makkelijker te maken om contact te maken, zonder extra formulieren te downloaden of gewoon rechtstreeks kaartjes voor een film of muziekconcert te vinden, betalen en downloaden. Dit was zo’n week.

Facebook ‘Creator’ maakt het makkelijk om video op Facebook te gebruiken

Facebook lanceerde deze week de langverwachte app en website voor video creators. De app, die al in juni werd aangekondigd, is met name bedoeld om videofilmpjes en Facebook Live uitzendingen te maken en daar speciale features aan toe te kunnen voegen. Zo kunt u standaard intro’s en afsluitingen toevoegen en werken met grappige of aparte camera-posities en filters. Daarnaast is er een speciale community tab waarin u alle interactie met uw toeschouwers kunt beheren (van likes en reacties tot messenger berichten) op berichten die u op Instagram of Facebook plaatst. En u kunt de app gebruiken om Facebook Stories te maken en online te zetten en kunt u met de ingebouwde analyse functie ook gelijk meten hoe goed uw berichten het doen. En – het belangrijkste – de berichten en filmpjes kunt u in een actie niet alleen op Facebook en Instagram plaatsen maar ook op andere social media platforms. En daarmee wordt de app een nieuw content management systeem waarmee de app niet alleen voor video makers te gebruiken is maar ook voor ‘normale’ gebruikers van Facebook. De app is er nu nog alleen voor gebruikers van Apple maar komt er binnenkort ook voor Android.

creator-app_FB.png

Daarnaast is er ook een creators website die boordevol staat met tips over hoe u betere en effectievere filmpjes kunt maken, antwoorden op veel gestelde vragen over video en er is een community of uw vragen in te posten. Toegang werkt gewoon via uw Facebook-ID.

Het zal zeker niet zo zijn dat u met de app en de website in een keer een ster op het gebied van video gaat worden, maar ik vermoed dat de drempel om te beginnen met video wel lager gaat worden.

LinkedIn maakt het genereren van leads makkelijker en vergeet de klant niet.

LinkedIn kwam deze week met twee nieuwe diensten: formulieren om leads te genereren met zogenaamde sponsored InMail (de berichten binnen LinkedIn heten InMail en de advertenties daarbinnen heten sponsored) en Dynamic Ads format. Met name die laatste is een mooi voorbeeld van hoe het zowel voor de adverteerder als voor de klant makkelijker wordt. Stel u heeft een gratis rapport of een gratis software download aan te bieden en zet dat op LinkedIn. Nu moeten geïnteresseerden dan nog een formulier invullen op uw website en dan kunt u ze de link sturen. En daar haken nog weleens mensen af. Met de nieuwe functie hoeft dat invullen niet meer. U kunt direct doorlinken naar de download. Maar hoe krijgt u de gegevens dan (het ging u tenslotte mede om de e-mailadressen)? Die stuurt LinkedIn op basis van het profiel van de geïnteresseerde persoon naar u toe. Wel zo makkelijk voor beide partijen dus en ik verwacht dat de drempel om te downloaden lager gaat worden waardoor het voor u makkelijker wordt om e-mailadressen van potentiële klanten toe te voegen aan uw administratie.

LinkedIn_Blog-embed-646x425-v02

Snapchat maakt het makkelijker om verkopen te traceren

Vorige maand introduceerde Snapchat zogenaamde context cards. Daarmee kon je berichten op Snapchat plaatsen op een bepaalde locatie ter wereld (zeg, Times Square in New York) en daar konden reviews, reserveringen voor restaurant, informatie hoe je er moest komen, etc aan worden toegevoegd. Die service is tot nu toe alleen in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Vanaf nu is het mogelijk voor adverteerders om daar ook eigen filters (zogenaamde lenses) bij te kopen. En dat geeft best wel aardige toepassingen. Zo kan er door het swipen over een film-advertentie gelijk worden bekeken waar de film in de buurt draait en kun je zelfs rechtstreeks kaartjes voor die voorstellingen kopen. Zie de afbeelding hieronder van de film Wonder.

wonder-snapchat-tickets-CONTENT-2017-840x460

YouTube lanceerde ook deze week in samenwerking met Ticketmaster een vergelijkbare service. Daarbij is het mogelijk om concertkaartjes voor bands die hun ticketing hebben uitbesteed aan Ticketmaster te kopen voor een concert in de buurt.

youtube_halsey tickets.gif

In beide gevallen is de drempel om film of concertkaartjes te boeken natuurlijk een stuk lager dan wanneer je apart moet gaan kijken waar de film draait of wanneer en waar het volgende concert is. Daarmee is het mogelijk om door gemak te bieden ook meer bezoekers te trekken of een concert wel uitverkocht te krijgen. Geen van beide services is op dit moment overigens in Nederland beschikbaar. Maar wanneer dat gebeurt dan is het zeker de moeite waard om er wat meer over te weten te komen.

Volgende week weer meer nieuws. Tot dan!

Advertentie

3 gedachten over “3 Things Social: Facebook, LinkedIn en Snapchat maken het u makkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.